Desyatyy, yubileynyy volume_up 18 / 5000 Результаты перевода Десятий, ювілейний

У СК «Промінь» пройшов Х ювілейний Меморіал з шахів, присвячений пам'яті чемпіона України, майстра спорту СРСР, колишнього працівника «ДНІПРОАЗОТ» Рудольфа Єрмакова (Гольдштейна). У змаганнях взяли участь провідні спортсмени міста, працівники підприємства, гості.

Свого часу Р.Єрмаков вклав чимало сил в розвиток інтелектуальних ігор на підприємстві, протягом більше 30 років він очолював міську шахову федерацію. Р.Єрмаков володів фундаментальними теоретичними знаннями і великим досвідом участі в змаганнях. Це був відомий в нашій країні і країнах СНД, авторитетний спортсмен. Р.Єрмаков був найактивнішим популяризатором улюбленого виду спорту, багато уваги приділяв тренерській роботі, був організатором і незвичайного матчу на 32 дошках команд ПХЗ - «Азот» з шашок та шахів. Особливістю цього матчу була участь в ньому 10 керівників. Таким був Рудольф Єрмаков - палкий шанувальник інтелектуальних ігор, великий ентузіаст своєї справи, майстер, вихователь, тренер.

У нинішньому Меморіалі взяли участь 25 провідних спортсменів міста та гості з нашого обласного центру. Призовий фонд турніру був заснований сином Владиславом Єрмаковим, відомим в минулому спортсменом. Змагання проводилися за швейцарською системою в 7 турів з контролем по 10 хвилин на партію кожному супернику. Такий контроль в шашках і шахах називається швидким і викликає у гравців підвищений інтерес. У порівнянні з класичним контролем в таких умовах гри спортсменам необхідно раціонально розподіляти час на все три стадії партії - дебют, міттельшпіль і ендшпіль. Кращих чекали призи і 8 спеціальних пам'ятних грамот.

Отже, переможцем турніру став вихованець засновника шахової школи хіміків Едуарда Герасимовича Сумбаєва - Олексій Яковенко з сумою 6,5 очок з 7 можливих.

Всім переможцям були вручені пам'ятні грамоти та конверти з грошима з призового фонду. Чемпіону вручили також перехідний Кубок Меморіалу, який служить своєрідним стимулом і може стати власністю власника в разі перемоги в двох наступних турнірах.

Наймолодший учасник Х Меморіалу пам'яті Р.Єрмакова Олександр Стрельник, спортсмени-учасники турніру.