Азотників порадував «тиждень української кухні»
Минулого тижня азотівські кулінари – колектив цеху громадського харчування – влаштували для відвідувачів усіх столових ПАТ «ДНІПРОАЗОТ» дуже приємний сюрприз: вони вирішили побавити їдців «тижнем української кухні».
Як і багатьом іншим народам, нам є чим пишатися в кулінарному плані. А завдяки багатій історії, українська кухня ще й «увібрала» в себе інші національні традиції, видозмінивши їх по-своєму, надавши їм характерний колорит, індивідуальність. Не дивно, що українська кухня отримала широке поширення за межами нашої країни, а деякі страви, наприклад борщі і вареники, вже давно увійшли в меню міжнародної кухні. Так що вибір наших кулінарів був «те, що треба» і отримав гарячий відгук!
Протягом декількох днів – 6, 7, 8 квітня – азотники змогли насолодитися багатим смаком найрізноманітніших національних страв: борщ з пампушками, юшка горохова з шкварками, січеники – м'ясні і рибні, печеня по-домашньому, налисники з різноманітними начинками, котлета «Садко», ковбаски «Львівські», безліч– на будь – який смак випічки, традиційний український узвар і ще багато-багато іншого. Без сумніву, кухарі столових постаралися на славу, показавши і майстерність, і чудове знання рецептури страв, властивих різним регіонам України.
Окремих слів заслуговує презентація – весь персонал у всіх їдальнях був одягнений у святкові вишиванки, замість звичних кухарських ковпаків у багатьох робітниць на головах були «хусточки», а в інтер'єрах були присутні національні елементи декору – рушники, глечики, кераміка. В їдальні №15 навіть влаштували цікаву композицію з гарбузів. Словом, колектив цеху громадського харчування з усіх сил намагався, щоб влаштувати для азотників справжнє кулінарне свято, і він, судячи з усього вдався!